Lović&Co na tržište plasirao nove proizvode i proširio poslovanje u Holandiji

17.04.2018. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Lović&Co na tržište plasirao nove proizvode i proširio poslovanje u Holandiji

Kao i do sada najznačajniji kupci njihovih proizvoda u BiH su kompanija FIS, TC Bingo i Penny marketi a od nedavno tu je i saradnja sa TC Robot.

Kompanija Lović&Co trenutno je svoje poslovanje najviše usmjerila na izvoz. Iako su okupirani širenjem poslovanja na teritoriju Holandije, Njemačke i Hrvatske, uspjeli su tržištu predstaviti i dva nova proizvoda.

Riječ je o medicinskim – bolničkim kolicima i toplinskim kotlovima, potvrdio je ovo za Akta.ba Edis Lović, zamjenik direktora kompanije.

"Od nedavno smo započeli rad na novom projektu a to je izrada toplinskih kotlova. Ono sto mi radimo u našem pogonu jeste da proizvodimo metalni kostur odnosno metalnu oblogu kotla, koji se kasnije ispunjava raznim pumpama, filterima i kao takav se plasira na tržište. Pored kotlova, naš asortiman je bogatiji i za još jedan proizvod, a to su bolnička stol kolica, koja su već svoje mjesto našla u privatnim klinikama i poliklinikama širom zemlje", kaže Lović.

Kao i do sada najznačajniji kupci njihovih proizvoda u BiH su kompanija FIS, TC Bingo i Penny marketi a od nedavno tu je i saradnja sa TC Robot u kojima se mogu naći njihovi proizvodi.

Njihovo trenutno najveće izvozno tržište je Holandija, u koju najviše plasiraju svoje radne metalne stolove, razne metalne komponente za metalne stolove, poput ladica, ormara i tome slično.

"Ta saradnja svakodnevno jača, na samom početku surađivali smo sa jednom kompanijom iz Holandije a sada su tu još dvije. Upravo sada smo u pregovorima sa firmama iz Italije gdje bi također plasirali metalne stolove, a tu su još pregovori sa firmom iz Turske koja je zainteresirana za metalne ormare", kaže Lović.

Pored ovih proizvoda nikako ne smijemo zaboraviti proizvodnju limenih krovove po kojima je ova kompanija poznata već 20 godina.

"Od prošle godine izašli smo iz okvira tuzlanskog Kantona što se tiče postavke limenih krovova, i sada dosta radimo na području Sarajeva, Banja Luke i Mostara", govori Lović.

U narednom periodu ono što će im biti primarno, govori Lović, jeste da učvrste veće postojeće saradnje ali svakako i pokušaju proširiti djelovanje i na druga tržišta.

Podjećamo da je kompanija prošle godine u Lukavcu kupila zmljište za izgradnju nove proizvodne hale.

"Izgradnja nove hale još nije započela, projekat je spreman, čekamo dozvole kao što je urbanističku i nadamo se da će u što kraćem roku sve biti rješeno kako bi se krenulo sa izgradnjom", kaže Lović.

Veliki izazov za kompaniju nedavno je bila i izrada tepsije dimenzije 6x6 metara za potrebe manifestacije "Tuzla gastro show" u kojoj se pravio najveći burek na svijetu, na što su posebno ponosni.

Inače, kompanija Lović&Co se u osnovi svoga djelovanja bavi proizvodnjom trapeznih limova, imitacijama crijepa od lima, kompletnom limarskom galanterijom, proizvodnjom strujnih, hidrantskih, poštanskih i gardarobnih ormara, te razvodnim ormarima za grijanje.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti