Madi krajem septembra kreće sa probnom proizvodnjom u novoj fabrici

10.05.2018. 16:15 / Izvor: Akta.ba

Zbog povećanog obima posla kompanija Madi objavila je oglas za prijem novih radnika, tako će cijela priča kulminisati sa 20 novih zaposlenika u ovom segmentu.

"Nova fabrika kompanije Madi je u završnoj fazi kada je u pitanju krovna konstrukcija. U procesu smo nabavke opreme za proizvodnju i očekujemo da bi do kraja septembra cijeli kompleks trebao biti gotov kada će biti puštena u proizvodnju prva probna serija", izjavila je za Akta.ba Ermina Salkičević - Dizdarević, direktorica općih i ekonomskih poslova u kompaniji Madi.

Zbog povećanog obima posla kompanija Madi objavila je oglas za prijem novih radnika, tako će cijela priča kulminisati sa 20 novih zaposlenika u ovom segmentu.

Podsjetimo, radi se o investiciji vrijednoj šest miliona maraka, a u fabrici će se proizvoditi panirana i pohovana piletina.

S obzirom da je cijela proizvodnja namijenjena za izvoz, kompanija Madi je trenutno u fazi istraživanja tržišta van granica Bosne i Hercegovine, tačnije tržišta Evropske unije.

Kada su u pitanju noviteti kompanije, prošle je sedmice lansiran novi parizer sa sirom iz premium linije.

"Radi se o novom proizvodu u našem asortimanu, napravljenom od visokokvalitetnih sirovina pilećeg mesa i vjerujem da će se svidjeti svakom sladokuscu. Osim toga, radimo novu piletinu koja će biti u novom tzv. map pakovanju sa dužim rokom trajanja i biće prepoznatljiv po crnoj ambalaži. Treći novi proizvod je naš pileći file koji ima potpuno novi vizuelni identitet i novo pakovanje sa poboljšanim tehnološkim procesom proizvodnje", naglasila je ona.

Inače, kompanija je tradiocionalno izlagač na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju koji je počeo danas i traje do 13. maja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti