Milion KM za nove podsticajne mjere poslodavcima i nezaposlenima u KS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Milion KM za nove podsticajne mjere poslodavcima i nezaposlenima u KS

Izdvojena sredstva za ovu namjenu iznose oko 1.000.000 KM.

30.08.2019. 07:45 / Izvor: Akta.ba

Upravni odbor Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ jučer je na prvoj sjednici usvojio Prijedlog programa o izmjenama i dopunama Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini.

Izdvojena sredstva za ovu namjenu iznose oko 1.000.000 KM, a koristit će se za sufinansiranje zapošljavanja 167 osoba sa evidencije nezaposlenih u Kantonu Sarajevu.

Predviđena je realizacija mjera - Razvoj preduzetništva i podrška pokretanju novih startup kompanija na području Kantona Sarajevo – UNDP, Program javni radovi PLUS,  Program sufinansiranja samozapošljavanja mladih do 35 godina.

Javni pozivi za apliciranje na ove programe bit će objavljeni na web stranici Službe, nakon usvajanja programa o izmjenama i dopunama Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini od Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti