Mlin - Produkt na SHF traži strateškog partnera

27.09.2019. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Mlin - Produkt na SHF traži strateškog partnera

Mlin - Produk je uspješna, mala porodična firma koja uspješno posluje i koja ima kapacitete za širenje, povećanje proizvodnje, prodaje i izvoza.

Halal industrija svijeta jučer se u Sarajevu okupila na jednom mjestu na Sarajevo Halal Faira 2019 (SHF). Značajan nastup uzeo je veliki broj bh. kompanija, a jedna od njih je i Mlin – Produkt koja je došla na sajam u cilju uspostavjanja kontakata za plasman proizvoda i nabavke proizvoda.

Kerim Bejtić, direktor ove kompanije za Akta.ba je kazao kako je njihov prioritet pronalazak strateškog partnera koji će preuzeti kompaniju i povesti je boljim putevima.

On kaže kako su dvije strane već izrazile interesovanje u ovom pogledu, te se nada da će se pojaviti neko ko će nastaviti voditi kompaniju tamo gdje stane sadašnji vlasnik koji zbog odlaska u penziju želi posao prepustiti nekom drugom.

Mlin - Produk je uspješna, mala porodična firma koja uspješno posluje i koja ima kapacitete za širenje, povećanje proizvodnje i prodaje, a ima potencijala i za izvoz.

Firma se bavi proizvodnjom brašna i stočne hrane. Specifičnost  njihove proizvodnje ogleda se u tome što njihova brašna i stočna hrana su bez aditiva, bez  konzervanasa, dodatka životinskog porijekla i GMO, što je jako bitno za stočnu hranu.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti