Načelnica Opštine Jezero svoju platu dala privrednicima

28.10.2020. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Načelnica Opštine Jezero svoju platu dala privrednicima

Osim isplata koje su date sa državnog nivoa Opština nije vršila dodatne isplate.

Opština Jezero nije imala posebnih isplata za privrednike u svrhu u prevazilaženju posljedica epidemije koronavirusa, potvrdili su ovu informaciju za Akta.ba.

Kazali su da osim isplata koje su date sa državnog nivoa Opština nije vršila dodatne isplate.

Kao humani gest izdvajaju pomoć načelnica Opštine Jezero, Snežane Ružičić koja se odrekla svoje plate za mjesec mart, te je preusmjerila privrednicima, kao znak podrške i pomoći u teškoj situaciji izazvanoj pandemijom.

Opština Jezero, na čelu sa načelnicom Snežanom Ružičić, je od ranije poznata po svojoj saradnji sa civilnim društvom, uvijek se odazivajući i podržavajući lokalne aktivnosti, a sve u cilju dobrobiti svojih stanovnika i razvoja lokalne zajednice.

Načelnica se dana 16.03.2020. godine odrekla  kompletnog iznosa plate, u cilju podrške malim preduzetnicima sa područja opštine Jezero kojima je pandemijom korona virusa onemogućen rad. 

Osim toga, Opština Jezero, kao izrazito nerazvijena jedinica lokalne samouprave, teško može odgovoriti svim potrebama naloženim mjerama nadležnih institucija u cilju zaštite stanovništva od širenja pandemije korona virusa.

Opštinski budžet ne zadovoljava ni osnovne potrebe u normalno vrijeme, a u ovakvoj situaciji lokalnim zajednicama nametnuta su i nova izdvajanja u cilju zaštite od pandemije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti