Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Načelnik Kaknja donio niz naredbi: Službenici moraju biti ljubazni, ne smiju "sijeliti" uz kafu

17.02.2021. 13:20 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević donio je niz naredbi i uputa čiji je cilj poboljšanje radne discipline i efikasnosti rada općinskih službenika.

Prema njima, nema dangubljenja, a svi službenici moraju biti susretljivi i ljubazni u kontaktu s građanima. 

Građane je pozvao da napišu i negativne i pozitivne primjere susretljivosti i ponašanja općinskih službenika.

Kako poručuju iz ove općine, načelnik Bajtarević od prvog dana stupanja na dužnost svakodnevno insistira na stalnom poboljšanju svih aspekata kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

Unutar zgrade Općine, zabranjena je svaka vrsta nepotrebnog okupljanja službenika i bilo kakva vrsta "sijela" uz kafu.

Pušenje je zabranjeno u svim prostorijama Općine, a za tu svrhu određeni su vanjski prostori (terase), uz obavezu da zadržavanja budu kraća i u razumnom broju i da ne narušavaju dinamiku rada.

Kafa i ostali bezalkoholni napici koje kupuje Općina Kakanj služe se na sastancima i sličnim situacijama kada dolaze gosti, a općinski službenici u vrijeme pauze za kafu koriste instalirane automate za tople i hladne napitke na komercijalnoj osnovi.

Kafa i napici koji se nabavljuju i plaćaju budžetskim sredstvima Općine Kakanj moraju biti proizvedeni u Bosni i Hercegovini.

 

Načelnik Bajtarević donio niz naredbi: Svi službenici moraju biti susretljivi i ljubazni u kontaktu s građanima, nema...

Posted by Opcina Kakanj on Wednesday, February 17, 2021

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti