Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nova mogućnost za obveznike u RS: Pušteni u rad samouslužni računari za pregled poreskih evidencija

14.05.2021. 15:09 / Izvor: Akta.ba

Poreska uprava Republike Srpske je, uz podršku Švedske poreske uprave, omogućila poreskim obveznicima da u prostorijama Poreske uprave u Banjaluci mogu sami pregledati svoje poreske evidencije, preuzeti i poslati potrebne dokumente ili izvršiti druge radnje korištenjem elektronskih usluga "E-Usluge" Poreske uprave RS.

Naime, u šalter sali u prizemlju zgrade Poreske uprave RS u Banjaluci, kao i na prvom spratu zgrade gdje se nalaze prostorije Područne jedinice Banjaluka, instalirana su četiri računara na posebno označenim mjestima, a kojima poreski obveznici sasvim slobodno mogu pristupiti i koristiti elektronske usluge Poreske uprave RS. Ukoliko nekom od korisnika bude trebala bilo kakva pomoć ili instrukcija, na usluzi će im biti službenici Poreske uprave RS, kako bi se edukovali o "E-Uslugama" Poreske uprave RS.

Ova nova mogućnost za poreske obveznike realizovana je u sklopu projekta "Jačanje poreskih administracija u BiH" kojeg četiri poreske uprave u BiH provode sa Poreskom upravom Švedske, koja je i finansirala nabavku ovih računara. 

Instaliranju i puštanju u funkciju ovih računara prisustvovao je i Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, koji je rekao da je realizacija ove usluge poreskim obveznicima plod dobre saradnje sa Poreskom upravom Švedske, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

"Poreska uprava RS će i u narednom periodu nastaviti sa uvođenjem novih usluga poreskim obveznicima, sa ciljem lakšeg, bržeg i jednostavnijeg izvršavanja njihovih poreskih obaveza i njihove što bolje komunikacije sa Poreskom upravom RS", rekao je Maričić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti