Nova Poslovna zona "Jelšingrad" uskoro prima prve investitore

24.08.2019. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Nova Poslovna zona 'Jelšingrad' uskoro prima prve investitore

Sa ciljem razvoja poslovnih zona i stvaranja povoljnih uslova za razvoj privrede u gradu, nova Poslovna zona „Jelšingrad“ spremna je da uskoro primi prve investitore.

Sa ciljem razvoja poslovnih zona i stvaranja povoljnih uslova za razvoj privrede u gradu, nova Poslovna zona „Jelšingrad“ spremna je da uskoro primi prve investitore.

Kako ističe gradonačelnik Igor Radojičić, na narednoj sjednici Skupštine grada trebalo bi da bude donesena odluka o prodaji prve parcele u ovoj zoni za gradnju privrednih objekata.

Vlada RS je ustupila Gradu 50.000 kvadratnih metara zemljišta gdje je planirana poslovna zone „Jelšingrad“. Za narednu sjednicu Skupštine pripremili smo odluku o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata. Očekujemo da će biti interesa i da ćemo dobiti nove privredne subjekte i nova radna mjesta u gradu- kaže gradonačelnik Igor Radojičić.

Početna prodajna cijena navedenog zemljišta iznosi nešto više od  2,2 miliona KM. Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti.

Buduća poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.

Govoreći o razvoju poslovnih zona u gradu, gradonačelnik Radojičić podsjeća  da je zona u Ramićima u ovom trenutku skoro popunjena i da je potrebno raditi na njenom proširenju.

Tu je trenutno 16 subjekata koji posluju u Ramićima, a u planu je kupovina susjednih parcela od fizičkih lica i proširivanje ove zone za nove privredne subjekte – naglašava Radojičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti