Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Općina Centar oslobodila vlasnike ljetnih bašti plaćanja naknade za dva mjeseca

28.05.2021. 08:46 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Srđan Mandić u dogovoru i uz saglasnost Općinskog vijeća donio je odluku prema kojoj će korisnici javnih površina, koji plaćaju naknade za ljetne bašte biti u cjelosti oslobođeni plaćanja naknade za dva mjeseca.

Odluka je donesena kao mjera podrške privrednicima u vrijeme pandemije koronavirusa, a korisnicima će za navedene mjesece ostati jedino obaveza plaćanja pripadajućeg PDV-a.

Svi korisnici koji ispunjavaju uslove za postavljanje ljetnih bašti na području općine Centar se pozivaju da podnesu pismene zahtjeve za oslobađanje plaćanja naknade za zauzimanje javne površine. O svim detaljima ove odluke korisnici javnih površina će preciznije biti informisani početkom naredne sedmice. 

Procjena je da je Općina Centar na ovaj način sa 400 hiljada KM podržala privrednike, odnosno da je to iznos za koji će budžet ove lokalne zajednice biti umanjen, saopćeno je iz Općine Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti