Općina Grude pomogla 141 gospodarskom subjektu

30.09.2020. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Općina Grude pomogla 141 gospodarskom subjektu

Ukupna financijska vrijednost paketa pomoći iznosila je 32.483 KM.

Općina Grude je u suradnji s ŽZH kreirala paket pomoć gospodarstvu za one djelatnosti koje su imale izravnu zabranu obavljanja gospodarske aktivnosti u vremenu trajanja proglašene prirodne nepogode.

"Na temelju javnog poziva općina Grude je sve gospodarske subjekte koju su u travnju i svibnju imali zabranu obavljanja gospodarske aktivnosti oslobodila od plaćanja komunalnog poreza na istaknuti tvrtku, oslobođeni su od plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 6 mjeseci, te su imali su pravo na odgađanje plaćanja zakupnine u zakupljenim općinskim prostorima, kao i odgađanje od ovršnih postupka naplate pokrenutih od strane općine Grude i općinskih poduzeća i ustanova", rečeno je za Akta.ba.

Gospodarski subjekti su na županijsko razini ostvarili naknadu za minimalnu plaću koja je se sukladno dogovoru financirala iz poreza za potrošnja koji je isključivi prihod općina i gradova. Dio poduzetnika koji nije uspio ostvariti naknadu dijela isplaćene minimalne plaće na županijskoj razini, istu je ostvario od strane općina Grude.

Ukupno je na temelju navedenog paketa mjera pomoći gospodarstvu s općinske razine potpomognut 141 gospodarski subjekt.

Ukupna financijska vrijednost paketa pomoći iznosila je 32.483 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti