Općina Ilijaš: Program za sanaciju ekonomskih posljedica još aktivan

07.09.2020. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Općina Ilijaš: Program za sanaciju ekonomskih posljedica još aktivan

Općina Ilijaš u okviru svog djelovanja i dalje aktivno provodi aktivnosti u okviru programa za sanaciju ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom.

Općina Ilijaš u okviru svog djelovanja i dalje aktivno provodi mjere u okviru programa za sanaciju ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom.

Općina je svojim programom oslobodila od plaćanja zakupa poslovnih prostorija u vlasništvu Općine Ilijaš u period proglašene mjere, 90 dana po prestanku proglašenja stanja elementarne nepogode, a u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Ilijaš.

"To je samo jedna od mjera koju smo sproveli, podrška se nastavlja. U toku je i javni poziv za sufinansiranje neto plata za djelatnosti fizičkih lica za mjesec mart i april 2020. godine. Pored ovoga programom je izvršeno regresiranje ukupne kamatne stope za privredne subjekte, djelatnosti pravnih i fizičkih lica, na odobrene kredite u saradnji sa BBI bankom u ukupnoj vrijednosti od 100.000,00 KM za 2020. godinu i ovaj projekat, odnosno Javni poziv za privredne subjekte je još uvijek aktivan”, kazao je za Akta.ba Mirza Marukić šef odsjeka za privredu i lokalni razvoj Općine Ilijaš

Marukić kaže da je izvršeno i sufinansiranje proljetne sjetve u 2020. godini u iznosu od 150.000,00 KM u saradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Također je dodjela za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Općine produžena na period od dvije godine.

Pored spomenutog Općina je sufinansirala nabavku sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Ilijaš u vrijednosti od 54.000,00 KM u saradnji sa UNDP-om kroz projekat jačanje kapaciteta lokalne samouprave.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti