Paket dionica fojničkog MS&WOOD-a prodat za 5,7 miliona KM

12.09.2019. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Paket dionica fojničkog MS&WOOD-a prodat za 5,7 miliona KM

Dionice kompanije MS&WOOD iz Fojnice prodate su na jučerašenjm vanberzanskom tržištu Sarajevske berze za 5,7 miliona KM.

Dionice kompanije MS&WOOD iz Fojnice prodate su na jučerašenjm vanberzanskom tržištu Sarajevske berze za 5,7 miliona KM.

U sklopu jedne transakcije prometovano je 61.290 dionica u vrijednosti od 5.799.872,70 KM, navodi se u izvještaju o trgovanju na Sarajevskoj berzi, a za sada nije poznato ko je kupac.

Hrusto Tupeković, direktor firme MS&Wood kazao je za portal Akta.ba kako vlasnici imaju dogovor sa kupcem da još uvijek ne mogu izlaziti u javnost sa imenima, dok se ne obavijeste glavni poslovni partneri.

"Na tome smo radili dugo vremena i na kraju se sve odigralo vrlo brzo. Za nekoliko dana bit će poznati ostali detalji", izjavio je Tupeković.

Inače, MS&WOOD je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja.

Prije dvije godine društvo se podijelilo na MS&WOOD d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. za poslovanje sa nekretninama Sarajevo.

"Reorganizacija dioničkog društva MS&Wood Sarajevo, radi podjele na dva nova društva, uslovljena je interesom da se od glavne djelatnosti u ovom slučaju proizvodnja namještaja, odvoji djelatnost vezana za poslovanje sa nekretninama", kazao je tada, također u izjavi za portal Akta.ba Hrusto Tupeković.

S druge strane, interes je vezan i za dalji razvoj djelatnosti proizvodnje namještaja koji nije moguć samo vlastitim snagama već će se koristiti model zajedničkih ulaganja sa zainteresiranim partnerima.

Stopostotni vlasnik kompanije do danas je bio Unipromet, odnosno Muhamed Pilav.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti