Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počela obuka za buduće preduzetnike sa područja Općine Novo Sarajevo

15.06.2021. 08:49 / Izvor: Akta.ba

Budućim preduzetnicima sa područja Općine Novo Sarajevo obuka će omogućiti da se kroz intenzivno učenje i sticanje znanja i vještina osposobe za pokretanje vlastitog biznisa.

Preduzetničkom obukom koje je počela 11.06.2021. godine u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu biće obuhvaćeno minimalno  25 učesnika sa područja Općine Novo Sarajevo uz  stručnu, mentorsku i bespovratnu finansijsku podršku po 5.000,00 KM za 5 najboljih poslovnih poduhvata sa područja Općine.

Naime, Općina Novo Sarajevo je u maju potpisala Ugovor o partnerstvu sa Investicijskom fondacijom IMPAKT, s ciljem podrške preduzetništvu i razvoju preduzetničkog okruženja na teritoriji Općine.

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, a koji su u periodu 2018-2020. godina u saradnji sa preko 40 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirali YEP inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje preko 200 novih poslovnih poduhvata širom BiH, nastavljaju realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti