Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počelo emitovanje BIR televizije, tv kanala Islamske zajednice

25.04.2020. 08:38 / Izvor: Fena

Emitovanje televizijskog programa BIR Televizije, televizijskog kanala Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, počelo je u petak 24. aprila.

Svečanosti početka emitovanja prisustvovao je i zamjenik resiu-l-uleme dr. Enes Ljevaković, koji je prenio čestitku reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, te proučio prigodnu dovu, saopćila je MINA.

"Ovo je misija Islamske zajednice i učinjen je veliki i značajan iskorak. Nadamo se da će BIR TV opravdati očekivanja i doprinijeti prezentiranju islamskih vrijednosti u javnom prostoru", kazao Ljevaković.

Direktor Media centra Islamske zajednice Amir Sakić informirao je zamjenika reisu-l-uleme o procesu koji je prethodio svečanom činu.

"Veliki posao je urađen za vrlo kratko vrijeme, zahvaljujući predanosti svih uključenih u realizaciju ovog projekta. Ovo je mubarek dan prvog dana mubarek mjeseca ramazana i nadamo se da će posao koji smo danas započeli opravdati povjerenje Islamske zajednice i očekivanja gledalaca", kazao je direktor Sakić.

Distribucija kanala osigurana je kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Media centar je dao saglasnost za distribuciju programa BIR TV sljedećim operaterima: BH Telecom - Moja TV, Telemach, TXTV Tuzla, Avax NET Lukavac, KG-1 Goražde, KTV EGE Doboj Jug, MISS.NET Bihać, Neon Solucije Kalesija i Logosoft Sarajevo.

Trenutno je dogovorena saradnja i sa GO4TV i BH BOSTEL NET, operaterima za zapadnu Evropu i Ameriku, a u toku su pregovori o uspostavljanju saradnje sa još tri operatera izvan Bosne i Hercegovine.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti