Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počeo s radom Centar za komunalne usluge na Dobrinji

22.01.2021. 11:53 / Izvor: Akta.ba

U Centru za komunalne usluge Dobrinja pored mogućnosti plaćanja računa kantonalnih komunalnih preduzeća omogućen je i dio usluga općinske Službe za opću upravu gdje se može izvršiti ovjera dokumenata.

Također, moguće je preuzimati izvode iz matičnih knjiga rođenih, umrlih i vjenčanih te podnijeti zahtjev za veći dio postupaka koje građani pokreću kod općinskog organa.

U šalter sali Općine Novi Grad Sarajevo prosle godine izvreno je oko 540.000 ovjera dokumenata, što je u prosjeku više od 2.000 dnevno.

"Nadamo se da će mogućnost ovjere na još jednoj lokaciji u našem najvećem naselju smanjiti povremene gužve u općinskoj šalter sali i omogućiti svim građanima brzu i efikasniju uslugu, kako onima koji budu dolazili u zgradu općine tako i korisnicima šaltera na Dobrinji", kazao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti