Poticaji za poljoprivredu za ovu godinu 87 miliona maraka

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poticaji za poljoprivredu za ovu godinu 87 miliona maraka

21.02.2020. 08:23 / Izvor: Fena

Federalna vlada usvojila je Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 87 miliona maraka.

Ministarstvo će Programom podrški raspoređena sredstva doznačiti korisnicima koji su ih dužni koristiti u skladu sa Zakonom o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju i Zakonom o poljoprivredi, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kontrola u fazi proizvodnje na terenu potencijalnih korisnika, kao i tijekom prikupljanja i obrade dokumentacije vezano za proizvodnju, a prije dostavljanja zahtjeva Federalnom ministarstvu, nadležnost je poljoprivrednih županijskih inspektora, odnosno ovlaštenih službenika županijskih ministarstava u cilju osiguranja namjenskog utroška sredstava.

Dodatna kontrola i nadzor, u fazi proizvodnje na terenu, kao i kontrola nad realizacijom svih mjera utvrđenih Programom podrški, uključujući i kontrolu izdane dokumentacije koju dostavlja korisnik, nadležnost je Federalnog poljoprivrednog inspektorata i ovlaštenih službenika Federalnog ministarstva, dodaje se u priopćenju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti