Presuda u slučaju "Tower": Halilagiću i Mahmutoviću po četiri godine zatvora

28.04.2021. 15:23 / Izvor: N1
Presuda u slučaju 'Tower': Halilagiću i Mahmutoviću po četiri godine zatvora

Halilagić i Mahmutović terete da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM da bi mu priznali izvršene radove.

Općinski sud u Sarajevu danas je izrekao presudu optuženima u predmetu Tower koji se odnosi na gradnju zgrada "Sarajevo tower".

Radi se o prvostepenoj presudi u kojoj je prvooptuženi Sedin Halilagić osuđen na četiri godine zatvora, kao i drugooptuženi Elvedin Mahmutović.

Obojica su optuženi i za primanje mita, a izrečena im je i mjera oduzimanja funkcije direktora.

"Nismo zadovoljni, ova presuda je preblaga", rekao je Elmedin Pinjić, menadžer firme Europrofil, nakon presude Općinskog suda u Sarajevu u predmetu "Tower".

Vrijedi spomenuti da optuženi nisu prisustvovali izricanju presude. Također, vrijeme provedeno u pritvoru će im biti uračunato u zatvorsku kaznu.

Inače, u optužnici se navodi da se Halilagić i Mahmutović terete da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme Smart Invest od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM da bi mu priznali izvršene radove.

Navodi se i da su ga uslovljavali prijeteći da će aktivirati bankarsku garanciju koja je data za ovaj posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti