Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Privredna komora FBiH uputila zahtjev za prolongiranje radova na tunelu Crnaja

17.11.2020. 15:47 / Izvor: Akta.ba

Privredna komora FBiH ponovno je uputila zahtjev Vladi Federacije BiH, Federalno ministarstvu za prometa i komunikacije, te JP Ceste FBiH d.o.o., da se prolongiraju radovi na tunelu Crnaja  dok se ne iznađe rješenje koje neće ugroziti poslovanje kompanija i koje će biti usklađeno sa potrebama privrede.

"S obzirom na to da se radi o jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica, na kojoj se svakodnevno vrši transport svih roba i putnika, te činjenici da saobraćajnica spaja južni dio sa centralnom i sjevernom BiH, kao zakonski zastupnik privrede u FBiH, smatramo da je ova dionica od izuzetnog značaja za nesmetan rad i poslovne aktivnosti privrednih subjekata. Poštujemo mišljenja struke, ali vjerujemo da i struka treba poštovati mišljenje privrede koju se ova problematika itekako tiče", saopćili su iz Privredne komore FBIH.

Naglasili su da je potrebno osigurati nesmetan protok roba i putnika te negativan utjecaj radova na privredu svesti na minimum.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti