Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

ProCredit Bank plasirala stambene kredite po nominalnoj kamatnoj stopi od 3,33%

02.03.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba

“ProCredit Bank BiH pustila je u promet kreditnu liniju za rješavanje stambenog pitanja sa do sada najmanjom kamatnom stopom na našem tržištu.  Budući da smo orijentirani na štednju i «pametna ulaganja», nova kreditna linija je dio obilježavanja jubileja 20 godina uspješnog poslovanja ProCredit Banke u Bosni i Hercegovini, i svojevrstan je poklon za sve one koji namjeravaju kupiti stan ili kuću”, kaže se u saopćenju za javnost ProCredit Bank BiH.

Nominalna kamatna stopa za ovaj kredit je 3,33%, dok je efektivna kamatna stopa 3,66%, i to fiksno na 10 godina. Na period otplate nakon 10 godina primjenjuje se metoda 3,33% + 6 M EURIBOR.

“Danas smo startali sa novom kreditnom linijom koja će, uvjereni smo, mnoge naše građane prijatno iznenaditi. Prije 20 godina bili smo prva međunarodna banka koja je došla u Bosnu i Hercegovinu shvatajući to kao misiju i izazov, ali i sa ogromnim povjerenjem u ove ljude i zemlju. Mnoge uspješne priče smo zajedno ispričali u protekle dvije decenije, a povjerenje nam je višestruko uzvraćeno. Shodno tome, smatramo da je najbolji način obilježavanja 20 godina poslovanja, najpovoljnijim uvjetima za kreditiranje u cilju rješenja jednog od najvažnijih životnih pitanja, obradovati mnoge naše sadašnje i buduće klijente”, izjavio je Amel Agić, član uprave ProCredit Bank BiH.

Ova kreditna linija bit će dostupna tokom cijele 2018. godine. Više informacija svi zainteresirani mogu dobiti na stranici www.procreditbank.ba, slanjem upita na info@procreditbank.ba ili pozivom na broj telefona 033/250-950.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti