Promocija investicijskih potencijala:​ Prezentirana digitalna platforma Invest In ZDK

14.09.2021. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Promocija investicijskih potencijala:​ Prezentirana digitalna platforma Invest In ZDK

Projekt je u završnoj fazi implementacije.

U okviru manifestacije, 18. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2021, koji se održao od 9. do 12. septembra 2021. godine, na sajmištu, na gradskoj otoci u Bihaću, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona održala je prezentaciju "Digitalna platforma za promociju investicijskih potencijala Zeničko-dobojskog kantona" - INVEST IN ZDK.

Prema programu pratećih sadržaja sajma, nakon svečanog otvaranja sajma - EKOBIS 2021 i zajedničkog obilaska sajma, u okviru komorskog sistema BiH, predsjednica Privredne komore ZDK, mr.sci. Diana Babić i direktor sektora za informatiku, statistiku i javna dokumenta Privredne komore ZDK, Indira Buza, održale su prezentaciju.

Zahvaljujući implementaciji izrade dvojezične publikacije "Karta privrednih potencijala ZDK", Privredna komora ZDK je, potpisivanjem ugovora sa Fondacijom Helvetas Moja Budućnost, u junu 2020. godine, započela izradu "Digitalne platforme za promociju investicijskih potencijala Zeničko-dobojskog kantona", koja je nadogradnja na postojeću web stranicu Privredne komore ZDK i dodatni značajan savremeni alat za animiranja domaćih i stranih investitora, uključujući i bh. dijasporu, a sve u cilju unapređenja poduzetništva u Zeničko-dobojskom kantonu, te zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta na području Kantona.

Projekt je u završnoj fazi implementacije.

"Strategija razvoja turizma iznimno je značajan dokument jer će njena izrada objediniti pravce razvoja i mapirati sve neophodne procese kako bi se identificirali izazovi koji ugrožavaju ovu privrednu granu ali i šanse njenog razvoja", istaknuto je na prezentaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti