Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Raspisan javni poziv proizvođačima i distributerima peći na pelet i certificiranih toplotnih pumpi

17.01.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je objavljen Javni poziv vlasnicima individualnih stambenih objekata sa područja Kantona Sarajevo za subvencioniranje zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama UNDP BiH je raspisao Javni poziv za proizvođače i distributere certificiranih kotlova/peći i/ili certificiranih toplotnih pumpi. Pilot projekat provodi Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS sa UNDP BiH.

Predmet ovog javnog poziva je prikupljanje aplikacija za formiranje liste certificiranih peći i kotlova na pelet snage do 35 kW i certificiranih toplotnih pumpi snage do 20 kW za potrebe provođenja Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u Kantonu Sarajevo.   

Pravo učešća na ovom Javnom pozivu imaju svi proizvođači i/ili distributeri certificiranih peći/kotlova na pelet i proizvođači i/ili distributeri certificiranih toplotnih pumpi registrovani u BiH i koji imaju servisnu mrežu na području Kantona Sarajevo.

Rok za podnošenje prijava prema uslovima Javnog poziva traje do 05.02.2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti