Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Raspisan Javni poziv: Više od 2,5 miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

11.06.2021. 13:57 / Izvor: Akta.ba

Ministrastvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz Budžeta KS za 2021. godinu.

Riječ je o Javnom pozivu za finansiranje i sufinansiranje projekata vezanih za zaštitu, održavanje i unapređenje okoliša, jačanja ekološke kulture građana, održavanje i unapređenje šuma i šumskog zemljišta, uzgoja i zaštite divljači, kao i drugih projekata navedenih u Javnom pozivu.

"Ministarstvo privrede je za Javni poziv za dodjelu namjenskih sredstava u oblasti šumarstva obezbijedilo sredstva u Budžetu u iznosu od 2.581.559,66 KM. Sredstva su namjenska, a pravo na učešće u ovom pozivu imaju KJP Sarajevo - šume, KJU za zaštićena područja, fizička lica, odnosno vlasnici privatnih šuma i šumskog zemljišta, te obrazovne ustanove, udruženja i fondacije koji svojim djelovanjem obuhvataju programe navedene u pozivu, a imaju sjedišta i realizuju svoje programe na području Kantona Sarajevo", istakao je ministar privrede KS Adnan Delić.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

javni poziv

šumarstvo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti