Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Raspisana tri javna poziva za podršku povratnicima u RS

15.04.2021. 13:23 / Izvor: Akta.ba

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obavijestilo je povratnike u Republiku Srpsku da je raspisalo tri javna poziva za podršku povratnicima.

Radi se o pozivima za podrška investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika za 2021. i 2022. godinu, zatim za refundiranje troškova poreza i doprinosa te učešće u programu podrške projektima održivog povratka – Podrška razvoju start-up povratnika u 2021. godini.

Kako je navedeno u pozivima, ciljevi ovih programa su ekonomska održivost povratnika kroz zasnivanje radnog odnosa, zatim ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na male poslovne subjekte i vjerske zajednice koji djeluju u povratničkim sredinama, očuvanje postojećih radnih mjesta manjinskih povratnika u RS.

Cilj je i povećati stepen održivosti, razvoj i jačanje startup-a u vlasništvu povratnika.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Više detalja o pozivima pogledajte na sljedećim linkovima: 

Javni poziv za učešće u Programu "Podrška investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika za 2021. i 2022. godinu";

Javni poziv za učešće u programu podrške projektima održivog povratka – Podrška razvoju start-up (početnog biznisa) povratnika u 2021. godini;

Javni poziv za refundiranje troškova poreza i doprinosa za uposlene povratnike na području entiteta Republika Srpska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti