TELE2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska

04.11.2020. 07:54 / Izvor: Akta.ba
TELE2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska

Tele2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska, priopćili su iz United grupe, matične kompanije toga domaćeg telekoma.

Tele2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska, priopćili su iz United grupe, matične kompanije toga domaćeg telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.

United grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini, pojašnjava se u priopćenju kompanije. 

Grupa je najavila i investiciju od 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

"Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj", rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska. Za postojeće i nove korisnike, pojasnio je, to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja.

Novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine.

Usmjerenost na hrvatsko tržište

United grupa kupila je Tele2 Hrvatska u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United grupe u ožujku iste godine, što je bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi.

"Naše investicije pokazuju predanost United grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji", rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United grupe.

Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru te u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, dodala je Boklag.

United grupa ističe da će spomenute investicije, koje su jedno od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnoga konkurentskog položaja na tržištu te privlačenje novih korisnika, i to zahvaljujući kvaliteti mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci.

Do kraja 2020. godine Grupa će imati oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljava oko 950 zaposlenika i, poručuju, spremni su za daljnji rast.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti