Sjeverna Makedonija usmjerava turizam na region

21.11.2020. 10:37 / Izvor: Nezavisne novine
Sjeverna Makedonija usmjerava turizam na region

Oporavak turizma u Sjevernoj Makedoniji trebalo bi da bude uglavnom usmjeren na region uspostavljanjem takozvanih "zelenih traka".

Oporavak turizma u Sjevernoj Makedoniji trebalo bi da bude uglavnom usmjeren na region uspostavljanjem takozvanih "zelenih traka" sa Srbijom, Crnom Gorom, Albanijom i Kosovom te putovanjima bez PCR-a, izjavio je Ljupčo Janevski, direktor Agencija za promociju turizma.

Agencija za promociju turizma, takođe, je zatražila od Komisije za zarazne bolesti i ministra zdravlja da naprave posebne protokole koji će omogućiti da se skijališta u zemlji ponovo otvore, prenosi makedonska agencija MIA.

Prema direktoru Janevskom, treba stimulisati turističku industriju i uspostaviti održive oblike turizma koji će omogućiti zemlji da se uspostavi kao četvorosezonska destinacija. Treba ojačati promociju nacionalnih parkova, ruralnog, alternativnog i adrenalinskog turizma.

"Zbog pandemijske krize turizam se preoblikuje - postoji potreba za odredištima u blizini, a ljudi počinju da putuju u manjim grupama, obično užoj porodici. Ovu vrstu turizma treba promovisati potencijalnim posetiocima", rekao je Janevski.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti