U Srbiji stimulacije: Vakcinisani će moći u pozorišta, na festivale, koncerte, stadione...

31.03.2021. 11:43 / Izvor: Tanjug
U Srbiji stimulacije: Vakcinisani će moći u pozorišta, na festivale, koncerte, stadione...

Vesić je rekao da je pogrešna teza da se time dijele građani.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će gradske vlasti od sljedeće sedmice omogućiti stimulacije za vakcinisane osobe.

Vesić je gostujući na RTS-u rekao da bi Srbija trebalo da se ugleda na Izrael koji je ostvario fascinantne rezultate, kao i Veliku Britaniju i SAD.

"Mislim da je došao trenutak kada treba da pogledamo šta je urađeno u Izraelu. Izrael je uspio, jer je, kao i mi, imao potreban broj vakcina, imao fleksibilnost zdravstvenog sistema, centralizaciju vakcinacije, snažnu kampanju. Pored toga, uspostavili su punktove gdje god se nalaze građani, što smo mi počeli. Oni su uveli i stimulaciju za vakcinisane”, objasnio je on.

Kada je u pitanju stimulacija Vesić smatra da kao društvo treba da omoguće da se oni koji su se vakcinisali mogu vratiti normalnom životu.

"Beograd će od sljedeće sedmice omogućiti da svi koji su se u potpunosti vakcinisali mogu da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustom od 30 posto”, najavio je on.

Rekao je da je pogrešna teza da se time dijele građani.

"To je kao postaviti pitanje zašto pušači da ne puše u restoranima za nepušače. Da li Grčka svojom odlukom da potpuno vakcinisani mogu ući krši prava građana? Niko ne dijeli građane. Oni koji su se vakcinisali pokazali su odgovornost prema sebi i društvu. Oni koji nisu to je njihov izbor, ali time pristaju da žive pod drugačijim uslovima”, poručio je Vesić.

Rekao je da beogradske vlasti u junu planiraju da održe dva velika koncerta na Tašmajdanu samo za vakcinisane građane.

Također, postavio je pitanje zašto se, na primjer, ne bi dozvolilo da na stadion Crvene Zvezde dođe 5.000 vakcinisanih navijača.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti