Gavrilović izvozi u Ukrajinu

30.05.2021. 11:18 / Izvor: Nezavisne novine
Gavrilović izvozi u Ukrajinu

Iz petrinjskog pogona Gavrilovića 2. juna kreće prva isporuka konzervi za najveći ukrajinski trgovački lanac Fozzy Grupu.

Iz petrinjskog pogona Gavrilovića 2. juna kreće prva isporuka konzervi za najveći ukrajinski trgovački lanac Fozzy Grupu.

"Takvu mogućnost smo već bili najavili, a sada kreće i realizacija prvog izvoza Gavrilovićevih proizvoda u Ukrajinu. Unatoč otežanim okolnostima zbog pandemije COVID 19, izvoz hrvatskih proizvoda u Ukrajinu se nesmetano odvija. Postojeći naši proizvođači povećavaju količine i asortiman, a stalno uvodimo i nove, poput sada Gavrilovića. Naravno da na ovome nećemo stati jer radimo na plasmanu proizvoda još nekih novih hrvatskih proizvođača i na jačanju postojećih. U svemu ovome imamo izuzetnu podršku državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka", istakao je Ivica Pirić počasni konzul Ukrajine u Splitu te predsjednik Ukrajinske provredne komore za Sloveniju, Hrvatsku i BiH, piše Jutarnji list.

Pirić je dodao da sada u situaciji kada pandemija slabi i kada svjedočimo popuštanju mjera vrlo je izgledno i organovanje Ukrajinsko-hrvatskog privrednog foruma.

"Već smo i izabrali datum, a to je 23. i 24. avgusta. To su datumi kada Ukrajina obilježava Dan nezavisnosti, a ove godine će obilježiti 30 godina nezavisnosti. Očekuje se posjeta hrvatskog vodstava Ukrajini", istakao je Ivica Pirić.

Trpimir Lovreković, direktor marketinga i izvoza Gavrilovića otkrio je da u svom prvom izvozu za Ukrajinu Gavrilović kreće s tri proizvoda. To su konzerve mesnog doručka, šunke i šunke mandoline.

"Zahvaljujući angažmanu i posredovanju Ivice Pirića došlo je do saradnje s najvećim ukrajinskim maloprodajnim lancem. Ovo je naša prva isporuka na ukrajinsko tržište od kojega puno očekujemo. Razgovarali smo s odgovornim osobama Fozzy Grupe tako da očekujemo i proširenje asortimana i povećanje količina ova tri proizvoda. Malim koracima Gavrilović se pozicionira na svjetsko tržište a nakon Ukrajine očekujemo otvaranje tržišta zemalja koje gravitiraju tom tržištu poput Azerbejdžana i Kazahstana. Ukrajinsko tržište je prvi korak u širenju prema tim zemljama", istaknuo je Lovreković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti