Vučić najavio da će Srbija za Vojsku godišnje izdvajati 500 miliona eura više nego do sada

12.12.2021. 13:15 / Izvor: SRNA
srbija

Rekao da su realni zahtjevi Vojske i 700 miliona eura.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je jučer da će Srbija za Vojsku godišnje izdvajati 500 miliona eura više nego do sada.

On je u Nišu rekao da su realni zahtjevi Vojske i 700 miliona eura.

Vučić je istakao da se komplikuje bezbjednosna situacija i u svijetu i u regionu tako da Srbija mora dodatno ojačati svoje vojne kapacitete da bi Vojska Srbije bila odvraćujući faktor za potencijalne agresore i prijatnje.

Vučić je rekao da je u razgovoru sa vojnim vrhom Srbije bilo riječi i o načinima popunjavanja Vojske i najavio da će u narednom periodu uslijediti promjena određenih strategijskih dokumenata.

"Bit će utvrđeno na kom nivou snage i sposobnosti Vojske Srbije ćemo moći da budemo zadovoljni", rekao je on i naveo da će se nastaviti ulaganje u standard srpskih vojnika.

"Vojska Srbije je mnogostruko jača nego ranije, a da li smo zadovoljni? Nismo. Moramo da uradimo još mnogo", poručio je Vučić.

On je ponovio da do kraja godine dolaze "korneti" iz Rusije koji će znatno ojačati Vojsku Srbije, kao i da će znatno biti uvećeno naoružavanje u lovačko–bombarderskoj avijaciji i artiljerskom naoružanju u 2022, odnosno 2023. godini.

Predsjednik Srbije je najavio da će razgovarati i sa predstavnicima namjenske industrije Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti