U Hrvatskoj se od subote ukidaju gotovo sve mjere

07.04.2022. 13:03 / Izvor: Fena
božinović

Hrvatski nacionalni stožer civilne zaštite od subote ukida gotovo sve mjere koje se tiču dosadašnjih ograničenja.

Hrvatski nacionalni stožer civilne zaštite od subote ukida gotovo sve mjere koje se tiču dosadašnjih ograničenja, a na snazi ostaju samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi.

"Praktički od sutra u ponoć stavljamo izvan snage gotovo sve odluke Stožera koje se tiču svih dosadašnjih ograničenja, ostaje samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i za posjetitelje korisnicima", rekao je u četvrtak voditelj Stožera Davor Božinović. 

Osnovna je razlika da će korištenje maski u najvećoj mjeri, osim u navedenim okolnostima u kojima je njihova primjena obavezna, ovisiti o individualnoj procjeni odgovornosti pojedinca, a ne o nadziranju i sankcijama. 

Također će ostati na snazi odluka o privremenom ograničavanju prelaska graničnih prijelaza, ali i ona ima bitno olakšane kriterije. Tako više nema zabrane ulaska u Hrvatsku bez obzira iz kojih zemalja i zbog kojih razloga se dolazi, odnosno bit će dovoljno da posjeduju covid potvrdu, a državljanima zemalja EU-a covid potvrda nije potrebna. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti