Albanija pred otkrićem važnog nalazišta gasa i nafte

05.07.2022. 12:55 / Izvor: Agencije
nafta

Albanski premijer Edi Rama najavio je da će uskoro iznijeti više detalja o veoma važnom otkriću gasa i nafte u Albaniji koja će, kako je rekao, "uticati na budućnost zemlje, ali i energetsku budućnost Evrope".

Albanski premijer Edi Rama najavio je da će uskoro iznijeti više detalja o veoma važnom otkriću gasa i nafte u Albaniji koja će, kako je rekao, "uticati na budućnost zemlje, ali i energetsku budućnost Evrope", prenosi Tanjug.

"Nadamo se da ćemo uskoro moći podijeliti sa našom javnosti, regionalno i šire, veoma važno otkriće do kojeg holandski privrednici dolaze u našoj zemlji", najavio je Rama.

Kontakti sa investitorima

"Oni o brojkama trenutno nerado govore. Znakovi pokazuju da smo blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte pod zemljom, što će uticati na budućnost naše zemlje, ali će takođe igrati ulogu u energetskoj budućnosti Evrope", rekao je Rama.

Takvu najavu Rama je dao tokom razgovora sa holandskim privrednicima koji trenutno posluju u Albaniji, kao i sa potencijalnim novim investitorima zainteresovanim da prošire svoje poslovanje u toj zemlji.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti