Nakon četiri godine obnovljena aviolinija Peking – Beograd

18.07.2022. 07:51 / Izvor: Tanjug
peking

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” gdje je u subotu dočekan prvi avion kineske aviokompanije Hainan Airlines.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” gdje je u subotu dočekan prvi avion kineske aviokompanije Hainan Airlines  koja je poslije četiri godine obnovila redovne direktne letove na relaciji Peking – Beograd, da Srbija prva u regionu ima direktan let za Kinu.

Vučić je najavio da će i Er Srbija uspostaviti letove do Pekinga od septembra ili oktobra.

"Ovo su velike stvari, stigao je Hainanov avion A330 – 300, nešto manji će biti biti avion Er Srbije od septembra ili oktobra A330-200, sa 258 sjedišta. I kupićemo još jedan A330 i mogu da najavim još jednu liniju za Čikago. Spajaćemo Zapad i Istok i letjećemo svuda i to u regionu samo iz Beograda", rekao je Vučić.

Najavio je da će avion Er Srbije za Kinu nositi ime po naučniku Mihajlu Pupinu.

Istakao je da su veze Srbije sa Kinom istinski iskrene i prijateljske i da se i dalje razvijaju.

"Očekujemo da ćemo do kraja godine da potpišemo i sporazum o slobodnoj trgovini čime će biti otvoren prostor za još unapređenje saradnje", kazao je Vučić.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Hainan Airlines  će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvijek postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hainan Airlines  je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti