Potpisan sporazum između Turske i Srbije o putovanju s ličnim kartama

08.09.2022. 07:45 / Izvor: Agencija Anadolija
vučić ergogan

Foto: Agencija Anadolija

Predstavnici vlada Srbije i Turske potpisali su jučer u Beogradu niz sporazuma među kojima i onaj o putovanju državljana samo s ličnom kartom.

Predstavnici vlada Srbije i Turske potpisali su jučer u Beogradu niz sporazuma među kojima i onaj o putovanju državljana samo s ličnom kartom.

Turski i srbijanski ministri unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu i Aleksandar Vulin su u prisustvu predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića potpisali protokol o izmjenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine i sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Potpisani su i sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama, memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara i memorandum o saradnji u oblasti medija i komunikacija, koji su potpisali ministrica kulture Srbije Maja Gojković i predsjednik Direkcije za komunikacije Turske Fahretin Altun.

Potpisan je i memorandum o saradnji u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije i Kancelarije digitalne transformacije Predsjedništva Turske.

Protokol o saradnji Radio-televizije Srbije i Turske radiotelevizijske korporacije potpisali su generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i generalni direktor TRT-a Mehmet Zahid Sobaci.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti