Zamjenski model za "Fiad Pandu": U Kragujevcu će se proizvoditi električni Citroen C3

03.10.2022. 08:48 / Izvor: Tanjug
kragujevac

U srbijanskoj fabrici automobila u Kragujevcu će se proizvoditi od kraja 2024. godine zamjenski model za "Fiat Pandu", razvijen na bazi novog Citroen C3.

U srbijanskoj fabrici automobila u Kragujevcu će se proizvoditi od kraja 2024. godine zamjenski model za "Fiat Pandu", razvijen na bazi novog Citroen C3 koji će biti potpuno električni, objavio francuski portal Largus specijalizovan za auto industriju, ističući da je to zvanično.

U informaciji pod naslovom "Podaci o srpskom rođaku Citroena C3", navodi se da se "Fiat Panda" proizvodi u fabrici u Italiji i da će se njegova zamjena sklapati u fabrici u Srbiji.

Dalje se dodaje da su šef "Stelantisa" Karlos Tavares i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisali ugovor o proizvodnji novog električnog vozila i o ulaganju od 190 miliona eura u modernizaciju fabrike.

Takođe se napominje da će taj model u Evropi imati samo električnu verziju, i da će se prodavati i u Južnoj Americi. Model će biti duži od "Fiata Pande" koji je dug 3,69 metara. Dužina novog električnog modela će biti četiri metra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti