PRVI UGOVOR S UAE

Srbija potpisuje ugovor o nabavci bespilotnih letjelica "samoubojica"

21.02.2023. 12:31 / Izvor: Fena
vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija potpisati prvi ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o kupovini bespilotnih letjelica "samoubojica" iz te zemlje.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija potpisati prvi ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o kupovini bespilotnih letjelica "samoubojica" iz te zemlje.

Vučić je novinarima u Abu Dabiju rekao i da se "nada" da će za pet do šest mjeseci u Vojsku Srbije (VS) stići prvi domaći "dronovi samoubojice".

"Mi ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor s UAE o kupovini njihovih dronova samoubojica i vrlo brzo će biti na teritoriju Srbije", kazao je Vučić poslije obilaska štandova srpske namjenske industrije na Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX 2023 u Abu Dabiju.

Prema njegovim riječima, u idućim danima očekuje se eskalacija sukoba u Ukrajini, a koja će dodatno otežati poziciju Srbije.

"Pred nama je izazovno razdoblje, jasno je po izjavama ruskog predsjednika Vladimira Putina da će veoma žestoko nastaviti u Ukrajini. Očekujem velike promjene na ratištu za par dana i u daljem političkom djelovanju ka Srbiji i sa zapadne strane i od drugih međunarodnih faktora", rekao je Vučić, prenosi Beta.

Vučić je u ponedjeljak u Abu Dabiju kazao da će Srbija prije kraja ove godine osigurati oko 700 milijuna eura za daljnje ulaganje u vojsku i domaću obrambenu industriju.

Ocijenivši da je počela svjetska utrka za naoružanjem kakve "dosad nikada nije bilo" i da je to "potpuno ludilo", Vučić je ustvrdio da će se zalihe naoružanja zbog velike potražnje brzo potrošiti.

Također istaknuo je da Srbija mora imati snažnu vojsku ili je u suprotnome neće biti jer bi "nestala kao zemlja za tri dana", Vučić je pozvao mlade sunarodnjake da se prijave u specijalne postrojbe Vojske Srbije, za koje je srbijansko Ministarstvo obrane prošlog tjedna raspisalo natječaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti