NAJAVIO VUČIĆ

Srbija će za EXPO napraviti 130 novih hotela

14.07.2023. 08:18 / Izvor: Blic
EXPO BEOGRAD

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak naveče da će Srbija za EXPO napraviti nešto što će biti u prva dva sajamska prostora u Evropi, kao i do 130 novih hotel

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak naveče da će Srbija za EXPO napraviti nešto što će biti u prva dva sajamska prostora u Evropi, kao i do 130 novih hotela. Gostujući na TV Pink, Vučić je rekao da "mi nećemo napraviti EXPO kao Dubai, jer Srbija toliko novca nema".

"Ali uradićemo tako da Beogradu ostane možda najbolji ili drugi najbolji sajamski prostor u Evropi. Mi da se poredimo sa Dubaijem, ne možemo", poručio je Vučić.

Naglasio je EXPO velika nada i velika stvar za Srbiju .

"Gradonačelnik Malage je podnio ostavku ostavku zbog EXPO. Mi ćemo imati 2,6 miliona dodatnih turista zbog EXPO. Računajte da potroše samo 300 eura. Moraćemo da izgradimo još preko 100, 120 do 130 potpuno novih hotela", istakao je Vučić.

Naglasio je da će na EXPO svi doći i željeti da se što bolje predstave.

"Tu će nam doći od Izraela, koji ulaže 5,4 odsto svog BDP-a u naučna istraživanja pa do ostalih. Mi ćemo željeti da predstavimo naše najinventivnije iz naših naučnih centara. Svi iz regiona će željeti da se predstave na najbolji način", zaključio je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Specijalizovana izložba pod nazivom "Igrajmo za čovječanstvo: Sport i muzika za sve" biće otvorena tokom 2027. godine, a okončana 2028. godine, navodi se na zvaničnom sajtu izložbe.

Srbija će organizovati Specijalizovanu izložbu (Specialised EXPO) pošto je na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu Beograd pobijedio u konkurenciji za domaćinstvo ispred španske Malage, američke Minesote, tajlandskog Puketa i argentinskog Bariločea.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti