Nova akvizicija

Nakon preuzimanja Lukavac cementa, Mađar preuzima najvećeg hrvatskog proizvođača jabuke

28.07.2023. 08:15 / Izvor: Agroklub
mađarska

Mađarska Mészáros Grupacije u vlasništvu milijardera Lőrinc Mészárosa nastavlja sa akvizcijama u regiji.

Mađarska Mészáros Grupacije u vlasništvu milijardera Lőrinc Mészárosa nastavlja sa akvizcijama u regiji. Nakon što je nedavno objavila da je u procesu preuzimanja Lukavac cement, ova moćna grupacija sa raznolikim portfeljom preuzela je najvećeg hrvatskog proizvođača i izvoznika svježe jabuke, kompaniju Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda.

Najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, tvrtka Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, postaje nova članica Mészáros Grupacije u vlasništvu Lőrinc Mészárosa.

Kako je priopćeno iz ove baranjske tvrtke, Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

"Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na našim površinama u Mađarskoj", rekao je vlasnik Lőrinc Mészáros. 

Istaknuo je i da je im je cilj da Rabo d.o.o., uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj sektor. Napominju i da će s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva.

"Naš cilj je ostati visoko konkurentna i diverzificirana poljoprivredna grupacija koja posluje sukladno zapadnoeuropskim standardima", istaknuo je i Makai Szabolcs, predsjednik Uprave Talentis Agro Zrt.

Da će Rabo d.o.o., kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva, naglasio je i osnivač tvrtke te budući izvršni direktor, Nikola Velicki.

"U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda", rekao je dodajući da žele i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka.

Glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu.

"Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke", zaključio je Velicki. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti