Sarajevska tvornica čokolade slavi prvi rođendan i izlazak na EU tržište

26.12.2018. 14:24 / Izvor: Akta.ba
Sarajevska tvornica čokolade slavi prvi rođendan i izlazak na EU tržište
OTVORI GALERIJU

U narednoj godini njihovi planovi najviše će biti vezani za razvoj postojećih, ali i uvođenju novih proizvoda.

Sarajevska tvornica čokolade Segredo Doce slavi svoj prvi rođendan i uskoro se šire na tržište EU.

Samira Filipović, direktorica kompanije Segredo doce d.o.o. za Akta.ba je kazala su jako ponosni na svoj jednogodišnji rad i uspjeh koji su postigli na domaćem tržištu, te da se istom nadaju i u nastavku svoga rada.

"U protekloj godini dosta smo radili na ulistavanju naših proizvoda u što veći broj objekata, tako da se sada naši proizvodi mogu naći u svim većim marketima vodećih trgovačkih lanaca u BiH. Sa našim energetskim pločicama zastupljeni u DM drogerijama, kao i nekim fitnes centrima i teretanama, te nam je plan proširiti energetske pločice i u benzinske pumpe. Također smo promjenama u poslovnoj politici firme uspjeli spustiti cijenu naših proizvoda za 20 posto, te su naši proizvodi sada jaftiniji, samim time i konkurentniji na tržištu", kazala je Filipović.

Promociju svojih proizvoda rade, kako Filipović kaže, kontinuirano kako bi ih približili što većem broju kupaca i istakli vrhunsku kvalitetu i jedinstveni okus svih proizvoda. Dodaje da će u narednoj godini njihovi planovi najviše biti vezani za razvoj postojećih, ali i uvođenju novih proizvoda na tržište.

"Ono što nam predstoji u narednom periodu jeste dalji razvoj i usavršavanje naših proizvoda. U planu nam je svakako i razvoj dječjeg ali i sportskog slatkog programa, kojeg ćemo razviti u skladu sa razvojem cijelog poslovanja,  kao i  rastom potreba tržišta za interesantnim visokokvalitetnim čokoladnim proizvodima. Svakodnevno radimo na razvoju novih proizvoda, ono što planiramo jeste da uvedemo Premium liniju proizvoda napravljenu od sirovina vodećeg belgijskog poizvođača čokolada Berry Calebout. I u segmentu pralina planiramo tržištu ponuditi neke interesente okuse i oblike novih pralina, koje će sigurno oduševiti naše kupce", kaže Filipović.

U proteklom periodu ostvarili su interesante kontakte vezane za planove izvoza svojih proizvoda i to u zemlje Evropske unije, te se nadaju da će već početkom naredne godine, njihovi proizvodi naći svoje mjesto u nekim evropskim zemljama. Želja im je, kako Filipović kaže, da se pozicioniraju i u zemlje Bliskog istoka.

Podsjetimo, tvornica Segredo doce posjeduje vlastiti proizvodni pogon opremljen najmodernijom opremom za izradu čokoladnih delicija. Smješten je na području Općini Novi Grad u naselju Aneks, a u njemu je zaposleno desetak radnika koji vrše ručnu i mašinsku obradu pralina i čokolada.

Zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti i izgledu njihovi proizvodi idealni su za kreiranje korporativnih poklona. Brižljivo izrađeni i maštovito, ali elegantno, upakovani, korporativni pokloni iz njihove čokolaterije već su tražen proizvod, tako da će kako Filipović kaže jačati i ovaj segment u narednom periodu.

U sklopu marketing kampanje pripremili su i dosta nagradnih igara tokom naredne godine, te su pripremili slatke nagrade za pobjednike.

U svom asortimanu imaju 12 vrhunkih proizvoda. Imaju osam vrsta čokolada i to nougat čokolada, te nougat s posipom badema i cimeta, i nougat čokolada sa posipom od sjeckanog lješnjaka, zatim crna čokolada sa narandžom i drugim voćnim okusima kao što je limun i jagoda, tu je još i bijela čokolada sa dodatkom liofilizirane  šumske jagode.

Pored toga, prvi su bh. proizvođač energetskih pločica namjenjenih sportašima i svim onim koji vode računa o zdravoj prehrani. Imaju tri vrste energetskih pločica sa okusom vanilije, jagode i tamne čokolade, a izrađuju i vrhunske, ručno rađene praline u pakiranju od 120 grama pod nazivom Luxsury.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti