Sarajevski IT dream team Decom: Od sobice do poslovne zgrade

02.02.2018. 11:35 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski IT dream team Decom: Od sobice do poslovne zgrade
OTVORI GALERIJU

Decom d.o.o. osnovan je prije 5 godina u Sarajevu od strane dva školska prijatelja u istoj sobi u kojoj su se kao djeca igrali.

Decom d.o.o. osnovan je prije 5 godina u Sarajevu od strane dva školska prijatelja u istoj sobi u kojoj su se kao djeca igrali. Od tada je Decom značajno napredovao, prešao je iz te sobice u vlastitu poslovnu zgradu, proširio svoj tim, te se probio i dokazao kao izuzetna IT kompanija, kako na lokalnom, tako i na globalnom tržištu.

Ono čime se Decom konkretno bavi jeste izrada Web rješenja, a ono što ih izdvaja jeste kvalitet, sigurnost i pouzdanost koju pružaju svojim klijentima.

"Klijentu nudimo cjelokupno rješenje njegovog identiteta na internetu. Cilj nam je klijenta vezati isključivo našom visokokvalitetnom uslugom i korektnim odnosom, te mu stoga nudimo sistem sa kojim on može u potpunosti samostalno održavati svoje sadržaje", kaže Eldan Tvrtković, CEO-a Decoma za portal Akta.ba.

Poseban akcenat stavljaju na unikatnost, odnosno individualnost svojih rješenja. Ta individualnost se ogleda u činjenici da se svaki projekat dizajnira, a potom razvija u cjelosti prema potrebama i mogućnostima klijenta. Dakle, svaki klijent u konačnici dobija rješenje "po svojoj mjeri", tj kreirano isključivo za njega.

2017. godinu su zaključili zadovoljno i ponosno, jer su, kako kažu, uspješno premostili sve prepreke koje su im se našle na putu, proširili svoj tim i iza sebe ostavili brojne zadovoljne klijente, te time postigli sve zadate ciljeve, a od 2018. očekuju još više.

Najavljeni su mnogi noviteti kada je u pitanju razvoj Web stranica i Decom ima namjeru, kao i do sada, ići u korak sa vremenom i trendovima. "2018. će biti velika godina za development, a samim tim i velika godina za Decom. Kada je WordPress u pitanju dolaze velike promjene. Gutenberg će značajno promijeniti kreiranje sadržaja, te će se sve kretati u smjeru JavaScripta, te će JavaScript, sa Reactom na čelu, preuzeti ogromnu ulogu. I vjerovatno to neće biti sve, ali mi smo spremni na svaku promjenu", rekao je Aleksandar Perišić, CTO Decoma.

Posebno se raduju putovanju u Beograd gdje će imati priliku predstaviti se na WordCamp Europe 2018. "WordCamp je jedno od najvećih dešavanja u polju WordPressa. To je prilika da ljudi iz cijele Evrope razmjene svoja iskustva i znanja, te da saznaju šta je to novo u svijetu WordPressa. Već smo imali priliku biti dio ovog dešavanja 2016. u Beču i uistinu smo sretni što će i ove godine naš kompletan tim prisustvovati ovako značajnom događaju", poručuju iz Decoma.

Pored toga, nadaju se da će se do kraja ove godine Decom tim dodatno proširiti i ojačati, te da će time povećati obim i kvalitet usluga koje pruža. "Namjeravamo konstantno širiti Decom porodicu. Trenutno smo u potrazi za novim kolegom, potreban nam je iskusni PHP Developer," kažu iz Decoma.

Svi zainteresovani prijave za posao u Decomu mogu poslati na jobs@decom.ba, a sve novosti i konkurse pratiti na njihovim društvenim mrežama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti