Sinkro planira novih 500 radnih mjesta i šest miliona reinvesticija

02.03.2020. 10:21 / Izvor: Akta.ba
Sinkro planira novih 500 radnih mjesta i šest miliona reinvesticija

Prošle je godine kompanija imala jednu od najvećih investicija.

Nakon što je 2018. godine prešao u ruke kompanije Cotta Collection AG iz Lihtenštajna sarajevski proizvođač namještaja Sinkro d.o.o. bilježi snažan rast.

Prošle je godine kompanija imala jednu od najvećih investicija. Uložili su preko 20 miliona KM u vrhunsku kompjuteriziranu opremu, te unaprijedili procese digitalizacije u procesu proizvodnje.

Pored trenutnih 600 radnika, plan kompanije je da se u naredne dvije godine zaposli još 500 radnika i reinvestira dodatnih šest miliona KM, saznaje Akta.ba.

Omar Kuštrić, direktor Sinkra kazao je kako je Cotta najveća grupacija u proizvodnji namještaja i na evropsko tržište plasiraju oko 30.000 šlepera.

"U tom broju očekuju veliku podršku iz Bosne i Hercegovine. Tako smo prošle godine izvezli 1.500 šlepera na evropsko tržište namještaja, a ove godine planiramo 2.500 šlepera", istakao je Kuštrić.

Sinkro, kao dio jedne velike porodice proizvođača, ima velike ciljeve pred sobom. Prema njegovim riječima, Sinkro se želi i dalje širiti i razvijati, a u planu nove akvizicije drugih proizvođača u Bosni i Hercegovini.

Sinkro namještaj, pažljivo osmišljen u vlastitom odjelu za razvoj, trenutno se izvozi u 25 zemalja Evrope, a samo neke od velikih svjetskih metropola u kojima možete kupiti njihov namještaj su Pariz, Cirih, Minhen, Brisel, Talin...

Podsjetimo, Cotta Cotta Collection AG, odnosno Sinkro našli su se među deset najznačajnijih investitora u Bosni i Hercegovini u 2019. godini, prema ocjeni Agencije FIPA.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti