Payoneer postaje javno akcionarsko društvo

04.02.2021. 15:26 / Izvor: Akta.ba
Payoneer postaje javno akcionarsko društvo

Menadžerski tim Payoneera će nastaviti da vodi kompaniju.

Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast miliona digitanih firmi širom svijeta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavile su da su sklopile završni sporazum i plan reorganizacije. Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinovana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno akcionarsko društvo.

Prema trenutnim procjenama, očekuje se da vrijednost ove kompanije dostigne oko 3,3 milijarde dolara. 

Menadžerski tim Payoneera će nastaviti da vodi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.

Misija Payoneera je da demokratizuje pristup finansijskim uslugama i podstiče rast digitalnih firmi svih veličina iz cijelog svijeta. Payoneer je osnovan sa idejom da tehnologija i internet transformišu trgovinu i omogućavaju svima na svakom mjestu da razvijaju i proširuju digitalno poslovanje. U proteklih 15 godina Payoneer je razvio širok ekosistem koji povezuje tržišta, prodavce, freelancere, gig radnike, proizvođače, banke, dobavljače, kupce i druge u jednu integrisanu globalnu platformu. Payoneerova bezbjedna, regulisana platforma nudi globalni, viševalutni račun firmama svih veličina koja im omogućava da plaćaju i budu plaćeni na globalnom nivou jednako lako kao na lokalnom. 

Oslanjajući se na relevantan brend koji uvažavaju i kome vjeruju firme širom svijeta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta kompanija na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvataju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.

"Tehnologija mijenja trgovinu na globalnom nivou, uklanja granice i omogućava preduzetnicima iz cijelog svijeta da razvijaju digitalno poslovanje", izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera.

"Ovaj novi način poslovanja zahtijeva globalnu finansijsku platformu napravljenu za digitalno doba. Payoneerova specijalizovana platforma obezbjeđuje globalnu povezanost sa lokalizovanim kapacitetima koja se zasniva na čvrstoj i skalabilnoj infrastrukturi kad je riječ o usklađenosti, riziku i regulativi. Izuzetno nam je drago što nam je data ova mogućnost i vjerujemo da naša vodeća globalna platforma, brend, asortiman proizvoda i mreža stvaraju značajne i održive konkurentske prednosti i da će naša višedimenzionalna strategija rasta dati dobre rezultate u narednim godinama. Isto tako nam je drago što ćemo ući u partnerstvo sa Betsi Koen i FTOC timom i sigurni smo da ćemo kao javna kompanija imati koristi od njihove velike stručnosti."

Betsy Z. Cohen, predsjednica Upravnog odbora FTAC Olympus Acquisition Corp, istakla je da Payoneer predvodi ubrzan globalni prelazak na digitalnu trgovinu u svim sektorima.

"Njegova inovativna i jedinstvena visokotehnološka platforma koja je u stalnom kontaktu sa korisnicima stavlja Payoneer u epicentar nekih od najznačajnih i trajnih trendova na kojima se zasniva današnja globalna trgovina. Njegova dokazana sposobnost da podstiče sveobuhvatan rast elektronske trgovine kroz digitalizaciju B2B plaćanja, globalnu infrastrukturu rizika i usklađivanja i omogućavanje MSP da ubrzano rastu i da se razvijaju jeste ono po čemu se Payoneer izdvaja. Jako sam sretna zbog ove transakcije koja će ovom talentovanom timu omogućiti da ubrza svoju strategiju rasta i nastavi da demokratizuje pristup globalnoj trgovini", izjavila je Cohen.

Cijelo saopštenje za medije je dostupno na sljedećem linku

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti