HeidelbergCement ulazi u partnerstvo s vodećom softverskom investicijskom kompanijom Thoma Bravo

30.09.2021. 12:26 / Izvor: Akta.ba
HeidelbergCement ulazi u partnerstvo s vodećom softverskom investicijskom kompanijom Thoma Bravo

HeidelbergCement ulazi u partnerstvo s vodećom softverskom investicijskom kompanijom Thoma Bravo i investira u Command Alkon

HeidelbergCement, jedan od najvećih svjetskih integriranih proizvođača građevinskih materijala i rješenja i Command Alkon, globalni lider u sveobuhvatnim tehnološkim rješenjima za lance opskrbe za masivne građevinske materijale, najavili su danas da je u okviru novog partnerstva s kompanijom Thoma Bravo, vodećom investicijskom softverskom kompanijom, HeidelbergCement potpisao ugovor o ulaganju u manjinski udio od 45% u kompaniji Command Alkon. Thoma Bravo zadržava većinski udio u Command Alkonu. 

Od kupovine Command Alkona u 2020. godini, Thoma Bravo pomogao je kompaniji da proširi svoj portfolio rješenja kao i da modernizira i centralizira svoje sisteme i organizacijsku strukturu radi poboljšanja iskustva kod kupaca. Kao grupa, Thoma Bravo, HeidelbergCement i Command Alkon očekuju da će nastaviti s ubrzavanjem strategije Command Alkona da isporuči najbolja u klasi rješenja bazirana na oblak tehnologiji kako bi pružili bolje usluge klijentima. Dodavanjem HeidelbergCementovog globalnog prisustva i usvajanja proizvoda dodatno će omogućiti Command Alkonu da prilagodi svoja rješenja i nastavi sa rastom. 

HeidelbergCement i Command Alkon vjeruju da će kroz svoje napore kao i kontinuiranu saradnju sa dionicima širom svijeta pomoći napretku digitalne transformacije unutar sektora lanca opskrbe za masivne građevinske materijale uključujući i transparentnije standarde u industriji za neometanu povezanost, poboljšana rješenja za svakodnevne bolne tačke kod kupaca (npr. digitalno digitalne izdatnice ili telematika), uopćeno povećanje zamaha u inovacijama, i ubrzanje postignuća kupaca na polju održivosti. HeidelbergCement će nastaviti autonomno da posjeduje i razvija HConnect, svoj vlastiti paket digitalnih proizvoda sa više od 18.000 klijenata.

"Kao dio naše strategije "Beyond 2020", naš cilj je da postanemo prva industrijska tehnološka kompanija u našem sektoru," kazao je dr Dominik von Achten, predsjedavajući Upravnog odbora HeidelbergCementa. "Napravili smo značajan napredak u našem nezavisno razvijenom HConnect digitalnom iskustvu kupaca od njegovog razvoja 2018. godine. Investiranje u Command Alkon i partnerstvo s Thoma Bravom sada nam omogućava da unovčimo skriveni potencijal naših sredstava i prevedemo ih u novu stazu napretka za HeidelbergCement. Zajedno ćemo izgraditi digitalni ekosistem budućnosti za industriju masivnih građevinskih materijala."  

"Ovo partnerstvo je jedinstvena prilika da se ubrza digitalna promjena u cijelom lancu opskrbe masivnih građevinskih materijala," kazao je  Phil Ramsey, glavni izvršni direktor Command Alkona. "HeidelbergCement je vodeći igrač u svojoj industriji, a njihova investicija potvrđuje našu strategiju, rješenja i izvanredno iskustvo klijenata koje nudimo. Ovom transakcijom Command Alkon će dobiti bolju poziciju da unaprijedi našu podršku svim klijentima, proširi naše geografsko prisustvo i izvrši naš prelazaka na oblak tehnologiju. Radujemo se nastavku našeg korisnog partnerstva s HeielbergCementom i Thoma Bravom dok nastavljamo isporučivati tehnologije automatizacije i poslovanja kojima pružamo vrijednost našim kupcima i dionicima širom građevinske industrije." 

"Veoma smo sretni zbog partnerstva s HeidelbergCementom koji je neupitan lider u industriji po pitanju digitalne transformacije, putem kojeg će se dalje podržavati strategija rasta Command Alkona i transformirati industrija masivnih građevinskih materijala", rekao je A.J. Rohde, stariji partner u kompaniji Thoma Bravo. "Ovo je naše najznačajnije partnerstvo s globalnom industrijskom kompanijom, i partnerstvo koje će vjerujemo imati dugoročni pozitivni učinak na održivost i lakoću poslovanja u sektoru masivnih građevinskih materijala . Kada smo kupovali Command Alkon cilj nam je bio modernizirati platformu kompanije, izgraditi digitalni ekosistem od proizvodnje do potrošnje, i proširiti svoje globalno prisustvo.  Ova investicija i partnerstvo s HeidelbergCementom koje mijenja industriju ubrzat će još više sve ove inicijative na korist svih klijenata Command Alkona."

Command Alkon ima najveću instaliranu softversku bazu u sektoru lanca opskrbe masivnim građevinskim materijalima sa više od 2.500 klijenata širom svijeta. Njegov sveobuhvatni proizvodni portfolio uključuje softver i tehnologiju za automatizaciju tvornica i pogona, za naručivanje i planiranje materijala, za upravljanje inventarom i mješavinama, za logistiku kamionskog prevoza i optimizaciju flote, za operacije, izvještavanje i analitiku u uredu i na terenu. Više od 1.000 kompanija koristi Command Alkonovu CONNEX platformu koja povezuje sve učesnike cijelog lanca opskrbe masivnim građevinskim materijalima - dobavljače, prevoznike i kupce - čime se jača razmjena podataka i digitalni procesi rada kod svih strana na nivou oblaka i omogućava klijentma da jednostavnije i lakše posluju, poboljšava efikasnosti dionika i omogućava veću održivost.  

Ugovor o kupovini podliježe standardnim regulatornim odobrenjima koja se očekuju do kraja 2021.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti