cargo-partner osigurava ekspertizu za transport prehrambenih proizvoda širom Evrope

16.12.2021. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Cargo

cargo-partner stavlja strateški fokus na industrijska rešenja za prehrambene i kvarljive proizvode.

cargo-partner stavlja strateški fokus na industrijska rešenja za prehrambene i kvarljive proizvode. Ovaj pružalac usluga logistike je nedavno proširio svoj portfelj usluga novim uslugama skladištenja, uslugama lokalne distribucije (last mile delivery) i dodatnim uslugama, kako bi se prilagodio promjenljivim zahtjevima industrije.

Industrija prehrambenih proizvoda pretrpjela je značajne promjene od početka pandemije COVID-19, sa sve većom potražnjom za uslugama dostave hrane i pojačanim fokusom na standarde kvaliteta, higijene i sigurnosti. cargo-partner je reagovao na ove izazove nadogradnjom svojih skladišnih kapaciteta, rješenjima za dostavu do korisnika,  proširenjem portfelja dodatnih usluga, a sve kako bi zadovoljio potrebe svojih klijenata.

Prag: skladištenje sa kontrolom temperature i uslugom "last mile delivery"

Od otvaranja iLogistics centra u Pragu 2019. godine, cargo-partner kontinuirano proširuje svoja logistička rješenja za prehrambene i kvarljive proizvode. Pored IFS certifikata za logistiku prehrambenih proizvoda, skladište je certifikovano i za organske proizvode u skladu sa Eco regulativom EU. Skladište se sastoji od 3.500 m² ambijentalnog (+15 do +25°C) i 1.500 m² rashlađenog (+2 do +8°C) skladišnog prostora. Pored usluga skladištenja i dodatnih usluga, cargo-partner nudi i sveobuhvatna rješenja za komadne pošiljke.

Jedan od klijenata cargo-partner-a u Pragu je proizvođač organskih mliječnih proizvoda. Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, objašnjava: "Zbog kratkog roka trajanja, mliječni proizvodi zahtjevaju strogu kontrolu temperature i najbržu moguću isporuku. cargo-partner osigurava da se proizvodi naših klijenata održavaju na stalnoj temperaturi od +2 do +8 °C i da brzo i sigurno stignu do konačnih korisnika".

Za drugog kupca u Češkoj, koji prodaje svježu i duboko smrznutu ribu, cargo-partner pruža usluge distribucije širom zemlje sa neprekinutim hladnim lancem. Pružalac usluga logistike prevozi komadne pošiljke težine od 5 do 20 kg, pod temperaturnim režimom od -23 do -21°C i isporučuje ih u roku od dva sata do vrata kupca.

Sofija: Montaža vitrina na prodajnim mjestima za proizvođača slatkiša

U svom iLogistics centru u Sofiji, Bugarska, cargo-partner pruža usluge skladištenja i niz dodatnih usluga za vodećeg proizvođača slatkiša. Skladište je HACCP- i TAPA-A certifikovano, što osigurava najviše standarde sigurnosti kako hrane tako i samog skladišta. cargo-partner obrađuje oko 30 punih kamiona sedmično. Pružene usluge uključuju skladištenje, etiketiranje, kao i montažu kompleta i prodajnih štandova za supermarkete.

Proces počinje tako što cargo-partner tim, nakog zaprimanja naloga za postavljanje artikala na displeje te za kartonski materijal za izradu stalka. prenosi artikle iz skladišnog prostora u prostor za pakiranje. Nakon montaže vitrina i aranžiranja proizvoda prema specifikacijama kupca, cargo-partner vrši transport vitrina na paletama u skladište, gde čekaju narudžbu za otpremu i postavljanje na prodajno mjesto.

Turska: 1.800t sveže ribe godišnje

Za kancelariju cargo-partnera u Izmiru, Turska, transport svježe ribe čini značajan dio svakodnevnog poslovanja. Izmir je treći po veličini grad u Turskoj i sjedište nekih od najvažnijih izvoznika svježe ribe u regiji. Sa svojom poslovnicom na aerodromu u Izmiru, cargo-partner je idealno pozicioniran za pružanje brzih usluga avio transporta, tako da je u 2020. godini cargo-partner otpremio oko 1.800 tona svježe ribe i morskih plodova iz Izmira, te je pored toga nedavno počeo da pruža usluge transporta i drugim ribnjacima širom Sredozemnog mora.

Srbija: Transportna rješenja za uzorke hrane

Jedna od posebnih oblasti stručnosti cargo-partnera u Srbiji je transport uzoraka hrane. Lokalni proizvođači prehrambenih proizvoda šalju uzorke potencijalnim kupcima u centralnoj Europi ili na Dalekom istoku. cargo-partner je osposobljen pružiti im sveobuhvatno rješenje za avionski transport temperaturno osjetljivih uzoraka voća, povrća i peciva. Asortiman usluga obuhvata preuzimanje i dostavu u specijalnim hladnjačama, skladište sa kontroliranom temperaturom u blizini beogradskog aerodroma, provjeru transportnih dokumenata, carinjenje i praćenje hladnog lanca. Pored toga, cargo-partner osigurava opremu za pakiranje i hlađenje, kao što su kontejneri sa kontroliranom temperaturom, suhi led i termo gelovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti