Ko je supruga britanskog premijera Akshata Murthy? Bogatija je od njega!

25.10.2022. 15:53 / Izvor: 24sata
Supruga premijera

Foto: Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION

Nakon što je Liz Truss u četvrtak dala ostavku, Rishi Sunak u utorak će službeno postati i novi britanski premijer.

Nakon što je Liz Truss u četvrtak dala ostavku, Rishi Sunak u utorak će službeno postati i novi britanski premijer. Biografija njega i njegove supruge Akshate Murthyu istinu je i više nego zanimljiva, a Akshata je i bogatija od njega te 'teži' 500 milijuna funti. Njih dvoje zajedno bogatiji su čak i od britanskog kralja Charlesa.

Rishi i Akshata zajedno imaju jako vrijednu imovinu od 730 milijuna funti što bi značilo da su imućniji, bogatiji, pa čak i od kralja Charlesa. 

Upoznali su se na studiju na Stanfordu, a u braku su od 2009. godine te zajedno imaju dvoje djece, dvije kćeri Krishnu i Anoushku.

Lijepa Akshata, koja je bogatija od supruga, modna je dizajnerica i kći Narayana Murthyja, osnivača indijske multinacionalne IT tvrtke Infosys te u njoj drži 0.93% udjela. Njezino osobno bogatstvo postalo je tema britanskih medijskih rasprava 2022. u kontekstu njezinog zahtjeva za nedomicilnim statusom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Murthy se 2007. pridružila nizozemskoj tvrtki Tendris kao direktorica marketinga. Tamo je radila dvije godine, a onda je odlučila sama pokrenuti svoj biznis - otvorila je vlastitu modnu tvrtku.  

Godine 2013. postala je direktorica fonda Catamaran Ventures, a sa svojim suprugom osnovala je londonski ogranak indijske tvrtke koja je u vlasništvu njezinog oca. 

press

Foto: BERESFORD HODGE/PRESS ASSOCIATIO

Osim toga, Murthy ima dionice u dva restorana Jamieja Olivera te je direktorica Digme Fitnessa i Soroca, čiji je suosnivač njezin brat Rohan Murthy.

No što je s druge strane radio Sunak? Mladi Rishi pomagao je majci s knjigovodstvom dok je ona vodila ljekarnu. Nakon toga je pohađao najstariju školu u Engleskoj, Winchester College, te je postao prvi predstavnik učenika indijskog podrijetla, a bio je i urednik školskih novina.

Sunak je potom studirao filozofiju, politiku i ekonomiju na Lincoln Collegeu na Sveučilištu Oxford te je stekao diplomu prvostupnika. Nakon toga je završio MBA na Stanfordu gdje je upoznao i suprugu.

Prije nego je usmjerio pozornost na politiku bavio se investicijskim fondovima. 

Inače, Sunak, njegova supruga i dvije kćeri, većinu tjedna provode u svojoj kući s pet spavaćih soba u Kensingtonu u zapadnom Londonu, koju agenti za nekretnine procjenjuju na više od 7 milijuna funti. Za vikend vole otići u georgijansku vlastelinsku kuću koja je uvrštena na popis Grade II u slikovitom selu Kirby Sigston u njegovom izbornom okrugu Richmond u Sjevernom Yorkshireu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti