UGOVOR O AKVIZICIJI

Amerikanci kupuju "MeridianBet Group" za 300 miliona dolara

18.01.2023. 08:05 / Izvor: Akta.ba
MeridianBet

MeridianBet Group posluje na više tržišta širom Evrope, Afrike i Latinske Amerike.

Američka kompanija Golden Matrix Group Inc. (GMGI), programer, pružalac licence i globalni operater platformi, sistema i sadržaja u onlajn igrama i e-trgovini saopštila je da je sklopila konačan ugovor o akviziciji MeridianBet Group, vodeće grupe za sportsko klađenje i igre na sreću u jugoistočnoj Evropi, sa sjedištem na Malti, i to za oko 300 miliona dolara.

Kupovina će, kada bude završena, obezbijediti GMGI pristup novim i brzo rastućim regulisanim B2C tržištima koja imaju dvocifrene složene godišnje stope rasta od 2020. godine, uz podršku mreže od preko 1.100 visokokvalifikovanih MerdianBet profesionalaca.

Kako je navedeno u saopštenju GMGI, očekuje se da će akvizicija biti finalizovana u prvoj polovini 2023. godine, prenose Nezavisne.

Očekivanja su da će kombinovani prihodi obje kompanije biti veći od 100 miliona dolara u fiskalnoj 2022, sa procijenjenom EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) većom od 22 miliona dolara za godinu koja se završila 31. oktobra 2022, što kombinaciju čini finansijski privlačnom.

MeridianBet Group posluje na više tržišta širom Evrope, Afrike i Latinske Amerike.

Obje kompanije planiraju da nastave da posluju pod svojim brendovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti