Širi ponudu

cargo-partner pokreće novi LCL servis od Azije do Zapadne Europe preko Rotterdama

02.03.2023. 12:20 / Izvor: Akta.ba
Brod

Međunarodna logistička kompanija širi svoju ponudu LCL usluga i uvodi nove sedmične konsolidovane linije pomorskog transporta iz Kine i Indije.

Međunarodna logistička kompanija širi svoju ponudu LCL (Less than Container Load) usluga i uvodi nove sedmične konsolidovane linije pomorskog transporta iz Kine i Indije do Rotterdama I dalje prema različitim destinacijama u zapadnoj Europi.

Obzirom da se luke i skladišta u sjevernoj Europi i dalje suočavaju sa velikim zagušenjima, cargo-partner je prepoznao potrebu da pruži veću fleksibilnost svojim klijentima i proširi  spektar usluga u regionu. Ova logistička kompanija je uvela novi LCL servis na sedmičnoj bazi od ključnih azijskih luka, kao što su Shanghai, Shenzhen, Nhava Sheva, do zapadne Europe preko luke Rotterdam. Nove usluge omogućavaju fleksibilnije planiranje snabdijevanja i značajnu uštedu vremena u poređenju sa tranzitom preko njemačkih glavnih luka.

"Mnogi naši klijenti se trenutno suočavaju sa pritiskom povećanih troškova i traže pouzdano rješenje za svoje uvozne pošiljke iz Azije – posebno za destinacije u zapadnoj Europi, koje su obično veoma cjenovno pristupačne", objašnjava Felix Miletich, korporativni direktor za pomorski LCL servis u kompaniji cargo-partner. "Sa našim LCL uslugama preko Rotterdama, možemo da obezbjedimo stabilnu alternativu zakrčenim lukama u sjevernoj Europi i postignemo sinergiju u konačnoj etapi transporta za pošiljke različitog porijekla."

Jedan od mnogih cargo-partner konsolidovanih servisa

Servis preko Rotterdama jedan je od mnogih konsolidovanih servisa pomorskog transporta koje u potpunosti kontroliše cargo-partner, obezbjeđujući visoku fleksibilnost i minimalan rizik od štete za klijente. cargo-partnerova rješenja od vrata do vrata obuhvataju preuzimanje i dostavu cestovnim transportom, carinjenje i sveobuhvatne logističke usluge kroz europsku mrežu skladišta.

Nakon dekonsolidacije u namjenskom skladištu u Rotterdamu, na raspolaganju su fiksni polasci kamiona najmanje jednom sedmično za isporuke širom Europe. Dok je usluga fokusirana uglavnom na zapadnoeuropske zemlje kao što su Njemačka, Belgija, Švedska, Velika Britanija, Irska i Španija, ona također može da pruži interesantnu alternativu za klijente u centralnoeuropskim destinacijama kao što su Austrija, Italija, Slovenija, Slovačka, Mađarska i Češka Republika .

Strateški fokus na LCL i Zapadnu Europu

Kao jedan od vodećih pružalaca usluga LCL transporta u centralnoj i istočnoj Europi, cargo-partner upravlja sopstvenim sedmičnim LCL konsollidovanim linijama iz više od 20 azijskih i istočno-mediteranskih zemalja do svog čvorišta u Ljubljani. Pored toga, kompanija će nastaviti da opslužuje Njemačku svojom uslugom „Adria Express” koja povezuje Aziju sa Europom preko Kopra, Rijeke i Trsta. Još jedna pouzdana usluga u organizaciji cargo-partnera, povezuje Kinu i Njemačku željezničkim transportom, koristeći Duisburg kao regionalnu kapiju.

Gledajući unaprijed, ova logistička kompanija stavila je strateški fokus na jačanje svoje mreže u zapadnoj Europi, pri čemu nova LCL usluga preko Rotterdama predstavlja samo jedan aspekt rastućeg portfolia cargo-partnera i rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje u regionu.

O cargo-partneru

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, cestovni transport i skladištenje. Sa  40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta.  Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti