SMANJENJE TROŠKOVA

Spotify otpušta 1.500 zaposlenih

04.12.2023. 13:11 / Izvor: Agencije
SPOTIFY

Online platforma za striming muzike Spotify saopštila je da će otpustiti oko 1.500 zaposlenih ili 17 odsto, kako bi smanjila troškove.

Online platforma za striming muzike Spotify saopštila je da će otpustiti oko 1.500 zaposlenih ili 17 odsto, kako bi smanjila troškove.

Kompanija Spotify otpustila je 600 zaposlenih u januaru, a još 200 u junu.

Nakon niza otpuštanja u tehnološkim kompanijama početkom ove godine, neke su ponovo počele da smanjuju broj zaposlenih, a najave su stigle od kompanije Amazon i platforme LinkedIn u vlasništvu Microsofta, prenosi Reuters.

Izvršni direktor Spotifya Danijel Ek (Daniel Ek) naveo je u pismu zaposlenima da je kompanija zapošljavala više u 2020. i 2021. godini zbog niže cijene kapitala dok je njena proizvodnja rasla. On je istakao da je razmatrao smanjenje plata u kompaniji, zbog smanjenja troškova, ali se ipak opredijelio za smanjenje broja radnih mjesta.

Spotify je uložio više od milijardu dolara kako bi razvio svoje poslovanje sa podkastima, registrovao je poznate ličnosti kao što su Kim Kardašijan (Kim Kardashian), princ Hari (Prince Harry) i Megan Markl (Meghan Markle). Spotify je proširio svoje prisustvo na tržištu u većini zemalja svijeta u nastojanju da do 2030. godine dostigne milijardu korisnika.

Platforma trenutno ima 601 milion korisnika, u odnosu na 345 miliona na kraju 2020. godine. Kompanija je ostvarila profit u trećem kvartalu potpomognuta poskupljenjem svojih usluga striminga i rastom broja pretplatnika u svim regionima.

Kompanija u ponedjeljak počinje da obavještava zaposlene o prestanku radnog odnosa. Otpušteni će primiti otpremnine za pet mjeseci, kao i regres, a zdravstvena zaštita će važiti za period otpremnine. Spotify će takođe ponuditi imigracionu podršku zaposlenima čiji je imigracioni status uslovljen zaposlenjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti