U Sarajevu otvoren sajam privrede, prilika da BiH pokaže šta može da ponudi

09.12.2021. 11:54 / Izvor: Akta.ba
sajam privrede skenderija

U sarajevskom Centru Skenderija otvoren je 7. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. Sajam roba široke potrošnje.

U sarajevskom Centru Skenderija otvoren je 7. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 44. Sajam roba široke potrošnje.

Ovogodišnji sajam se održava pod motom "Domaći proizvod u službi građana BiH". 

Među učesnicima je veliki broj malih obrtnika, privrednih asocijacija, a posjetioce očekuje bogata ponuda zanatskih i ručno rađenih proizvoda, kao i prirodnih proizvoda za jelo i piće. 

Predsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić istaknuo je važnost zaštite domaće proizvodnje i podsjetio da je Privredna komora FBiH ponovo započela intenzivniji sistemski, institucionalni i promotivni pristup za zaštitu domaće proizvodnje.

"Svi se moramo truditi da se domaća proizvodnja izbori kvalitetom, dobije mjesto koje zaslužuje. Djecu još od malih nogu treba učiti šta znači sistem kvaliteta proizvoda, a šta domaći proizvod. Tako će već u periodu odrastanja moći prepoznati šta znači to kad u svojoj državi kupe domaći proizvod", naglasio je.

Direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo je poželio dobrodošlicu svima i kazao da je Centar Skenderija domaća kompanija i da je upravo zato moto ovog sajma "Domaći proizvod u službi građana". 

"Ovaj sajam je idealna prilika da vidimo šta to BiH posjeduje i može da ponudi", rekao je Kapo u svom obraćanju. 

sajam skenderija

Počasni gost sajma je i Ambasada Republike Indonezije koja je velika podrška ovom sajmu kao i Centru Skenderija. 

Priliku da otvori ovogodišnji sajam privrede pripala je ministru privrede KS Adnanu Deliću koji je kazao da je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj izlagača iako je još uvijek pandemijska godina.

"Bez jake privrede ne možemo pričati ni o kom segmentu razvoja našeg društva. Ovakvi sajmovi su prilika da razmijenimo i znanja i iskustva, i da naš poslovni ambijent učinimo boljim i kvalitetnijim", naglasio  je Delić. 

Sajam je otvoren do 11. decembra, a priliku da se predstavi imat će više od 150 izlagača.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti