U TK počela isplata poljoprivrednih poticaja

14.11.2019. 07:55 / Izvor: Akta.ba
U TK počela isplata poljoprivrednih poticaja

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona započelo je sa isplatom kantonalnih poticaja primarnoj poljoprivrednoj proizvodni.

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona započelo je sa isplatom kantonalnih poticaja primarnoj poljoprivrednoj proizvodni.

"Današnja isplata je prvi dio poticaja koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK obradilo i koji su dostavljeni Ministarstvu finansija. Radi se o poticajima za proizvodnju kukuruza, proizvodnju kornišona za industrijsku preradu, proizvodnju merkantilnog krompira, proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru i proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru", rekao je ministar finansija Suad Mustajbašić, ističući da je ukupan iznos danas isplaćenih poticaja 784.675,90 KM.

"U narednim danima će se nastaviti sa isplatom novčanih podrški, a naš konačan plan je da do kraja tekuće godine izmirimo kompletan iznos novčane podrške za 2019. godinu", stav je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafe Šakića.

"Opredjeljenje Vlade je da se, za razliku od prethodnih perioda, novčani poticaji za podršku poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu realiziraju do kraja te godine", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, dodajući da je dokaz opredjeljenja Kantonalne vlade da iskreno podrži primarnu poljoprivrednu proizvodnju i planirano povećanje iznosa za ove namjene u 2020.godini.

Podsjećamo, nacrtom Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu, za poticaje primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji je planirano 400.000,00 KM više nego što je to bio slučaj u 2019. godini, saopćeno je iz Vlade TK.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti