Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vijeće ministara donijelo Odluku o izmjeni provođenja Zakona o carinskoj politici u BiH

30.06.2021. 12:10 / Izvor: Akta.ba

Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Uprave za indirektno oporezivanje, donio je Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini.

Prethodno je upoznat sa Informacijom u vezi sa početkom primjene novog carinskog zakonodavstva, koja će biti dostavljena Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izmjenama se pomjera rok za primjenu Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini sa 1. jula na 1. avgust 2021. godine. 

"Na ovaj način otvoren je prostor za donošenje novog zakona o carinskim prekršajima Bosne i Hercegovine, što je preduslov da u potpunosti zaživi nova carinska regulativa i obezbijedi se istovremena primjena ovog i Zakona o carinskoj politici u BiH", saopćeno je iz Savjeta ministara.

Podsjećamo da je Savjet ministara BiH utvrdio Prijedlog zakona o carinskim prekršajima Bosne i Hercegovine na 40. sjednici, održanoj 16. juna 2021. godine i uputio ga Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj zakonodavnoj proceduri.    

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti