Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vlada KS raspisala poziv privrednicima za isplatu dijela plate za mjesec mart

11.04.2020. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je raspisalo javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plate za mjesec mart 2020. godine.

Poziv se odnosi na pravna i fizička lica čija djelatnost je zabranjena naredbama štabova civilne zaštite da se prijave na ovaj Javni poziv kako bi se istim obezbijedila sredstva za isplatu plaće za mjesec mart 2020. godine do visine minimalne plaće definisane Općim kolektivnim ugovorom (u iznosu do 406,00 KM, a u zavisnosti od perioda trajanja zabrane djelatnosti).

Prijavu na ovaj Javni poziv mogu podnijeti samo ona pravna i fizička lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo, a koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

1. Da im je zabranjeno obavljanje djelatnosti naredbama štabova civilne zaštite
2. Da su ispunjene obaveze po osnovu javnih prihoda zaključno sa 31.12.2019. godine; i
3. Da je zadržan broj prijavljenih radnika na dan 31.03.2020. godine, osim onih radnika kojima je istekao ugovor o radu i/ili koji su sporazumno prekinuli radni odnos. Zahtjev

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva po ovom Javnom pozivu je 10 (deset) dana od dana objave ovog Javnog poziva.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti